پلی سولفاید

پلی سولفید یک الاستومر مصنوعی است که از واکنش پلی سولفید سدیم با دی کلرور های آلی به وجود می آید. معمولا چسب های پلی سولفید به صورت مایع دو قسمتی به کار می روند. مایع الاستومر با عامل پخت پراکنده شده و در یک حلال یا یک نرم کننده همراه با یک پرکننده مخلوط می شوند.

عامل پخت اغلب یک پراکسید است و با الاستومر واکنش می دهد و باعث تشکیل اتصالات عرضی می شود و در نتیجه محصول جامد شده و چسبندگی خوبی نسبت به مواد مختلف ایجاد می کند. پخت می تواند در درجه حرارت اتاق انجام شود و ماکزیمم استحکام در مدت ۳ الی ۷ روز است.

این چسب ها در برابر آب، حلال های آلی، روغن ها و نمک ها از چسب های ترموپلاستیکی مقاومت بیش تری دارند. در درجه حرارت پایین خواص آنها عالی است به طوری که در درجه حرارت هم انعطاف پذیری آن ها حفظ می شود، ولی مقاومت آنها در درجه حرارت بالا کم است. پلی سولفیدها به تنهایی بیشتر برای آب بندی و بتونه کاری استفاده می شوند و اغلب پس از مخلوط کردن یکی از این رزین ها به عنوان چسب به کار می روند.

با افزایش این رزین ها استحکام چسب های پلی سولفاید افزایش می یابد، زیرا چسب های پلی سولفید، معمولا از استحکام ضعیفی برخوردار هستند. چسب های حاصل از آلیاژ پلی سولفیدها در اتصال اجسامی از قبیل فلز، رابر، پلاستیک، چوب، شیشه و سنگ به یکدیگر کاربرد دارند و در عایق بندی وسایل الکترونیکی هم مصرف می شوند.

چسب پلی سولفاید چیست؟

چسب پلی سولفاید یکی از انواع پلیمرهای انعطاف پذیر است و از خانواده مواد لاستیکی به حساب می آید. در صنایع مختلف از این نوع چسب استفاده می شود و فرآیند خشک شدن آن با رطوبت هوا است.

این چسب در دمای اتاق به راحتی خشک شده و برای رسیدن به بالاترین میزان استحکام ۳ تا ۷ روز زمان لازم دارد تا صبر کنید. از این چسب ها می توان برای اتصال انواع فلزات، چوب و پلاستیک استفاده کرد.

ویژگی ها و مزایای چسب پلی سولفاید

این چسب می توان به مقاومت در مقابل آب، حلال های شیمیایی و روغن ها اشاره کرد. این چسب در برابر فرسایش آب و هوا نیز مقاوم بوده و همین طور در دماهای پایین نیز می تواند خاصیت انعطاف پذیری خود را حفظ کند.

نکته بسیار مهمی که در رابطه با این چسب باید بدانید آن است که مقاومت پایین این چسب در دمای بالا می تواند بسیاری از افراد را دچار مشکل کند، زیرا این چسب در دمای ۷۰ تا ۹۴ درجه سانتی گراد آرام ‌آرام شروع به شل شدن می کند. به همین دلیل برای استفاده از این چسب لازم است تا آن را از دماهای بسیار زیاد دور نگه داشت.

نقش چسب پلی سولفاید در تولید درب و پنجره دوجداره

چسب پلی سولفاید به دلایلی که در ادامه به آنها اشاره شده، به پرکاربردترین چسب جهت ساخت شیشه دوجداره در ایران و کشورهای دیگر تبدیل شده است.

حفظ خاصیت ارتجاعی چسب پلی سولفاید

مقاومت دمایی چسب پلی سولفاید مناسب اقلیم این منطقه

سهولت کاربرد در دستگاه پلی سولفاید

قدرت بالا جهت نگهداری گاز

حفظ خاصیت ارتجاعی چسب پلی سولفاید

حفظ خاصیت ارتجاعی این محصول منجر به تسریع روند ساخت شیشه دوجداره، تعمیر شیشه هایی که یک سوی آن شکسته است، مقاومت شیشه دوجداره نسبت به انقباض و انبساط حاصل از تغییرات دمایی است که امتیاز بزرگی محسوب می شود.

این چسب در دمای منفی ۲۰ درجه تا حدود ۴۰ درجه و حتی بیشتر هنوز کارایی مناسبی داشته که این رنج وسیع از اختلاف دمایی بسیار مناسب اقلیم ایران و کشورهای همسایه ای همچون ترکیه میباشد.

ویژگی های چسب دو جزئی

از جمله ۹ ویژگی مهم این نوع چسب ها عبارتند از:

منعطف با خاصیت الاستیزیته بالا

بدون احتمال ترک خوردگی

مقاوم در برابر پرتو خورشید و اشعه uv

مقاوم در برابر سایش، خوردگی و ضربه

مقاوم در برابر مواد شیمیایی خوردنده نظیر نمک و سایر مواد نفتی

سازگار با محیط زیست

زمان استفاده مشخص

بدون حلال

امکان اتصال با مقاومت بالا

چسب سیلیکون – چسب شیشه دوجداره

چسب سیلیکون (چسب شیشه دوجداره)در صنعت ساختمان برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. دوام و طول عمر بالای آنها نسبت به محصولات مشابه از دلایل اصلی استفاده روز افزون این ماده به شمار می‌آید. در طی ۲۵ سال اخیر استفاده از این ماده نوآورانه با مزایای زیست محیطی، برای عایق بندی ثانویه شیشه‌های دو جداره (dual-sealed insulating glass (IG))، آب بندی نماهای شیشه‌ای ساختمان و به طور پیوسته در استفاده از شیشه دوجداره افزایش یافته است. دو جزء این محصول در دو رنگ سفید و مشکی بوده و در هنگام تزریق توسط پمپ‌های مخصوص میکس به میزان تعیین شده مطابق با مشخصات فنی محصول ترکیب می‌شود. لازم به ذکر است، در صورتی که از نسبت مشخص و مخصوص هر چسب استفاده نگردد، چسب کارایی و کیفیت خود را از دست خواهد داد. از ویژگی‌های اصلی سیلیکون خاصیت ارتجاعی و چسبندگی آن است و در عین حال می‌تواند در برابر اشعه‌ی تابش فرابنفش خورشید (UV) مقاومت خوبی داشته باشد. سیلیکون‌ها خواص مشترکی از هر دو جنس شیشه و پلاستیک را با خود به همراه دارند. این مواد همانند شیشه‌ها در مقابل رطوبت و دماهای بالا مقاوم بوده و واکنش بسیار کمی با سایر مواد دارند. درزگیرهای سیلیکونی به دلیل بهره‌مندی از خواص عایق بودن و چسبندگی بالای خود، نقش مهمی را در بهبود انرژی و کارایی آن در ساختمان‌ها ایفا کرده و از ورود و خروج هوای سرد یا گرم متناسب با فصل تابستان یا زمستان جلوگیری به عمل می‌آورد.مقایسه‌ی چسب سیلیکون (چسب شیشه دوجداره)با محصول مشابه دیگر همانند پلی سولفاید نشان می‌دهد که پلی سولفاید گذردهی بین گازهای تزریقی مابین لایه‌های شیشه را به شدت محدود می‌کند. در مقابل سیلیکون دو جزیی مزایایی از قبیل مقاوت کششی بالا، مقاومت بالا در برابر نوسانات دمایی و همچنین عمر بالاتری نسبت به پلی سولفاید دارند که به هیچ عنوان قابل اغماض نیست. این ویژگی ها در نماهای ساختمانی بسیار حائز اهمیت بوده و رعایت آنها برای جلب رضایت کارفرما و ارائه محصولات با طول عمر و کیفیت بالا لازم می‌باشد.سایر مزایا چسبندگی قابل قبول به شیشه و فلز جلوگیری از گذردهی گازهای تزریق شده بین شیشه‌ها مانند آرگون مقاومت در برابر تغییرات دمایی، محیطی و شیمیایی طول عمر بالای ماده آببندی و درز گیری عالی مقاومت در برابر فشار و دماهای بالا انعطاف پذیری بسیار بالا به منظور افزایش کیفیت و طول عمر محصولات تولیدی از چسب های سیلیکون در مراحل فرآوری و نصب شیشه‌های خود استفاده می‌نماید.

تفاوت چسب پلی سولفاید و چسب سیلیکونی

چسب پلی سولفاید در شکل های مختلف همچون تک جزیی دوجزیی، چسب پوشش و یافت می شود و یکی از کاربردهای عمده این چسب در صعنت ساختمان و ساخت شیشه های دوجداره است.

چسب سیلیکون باعث محدودیتهایی نیز می شود که نشت گاز های بین شیشه را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و این نشت بسیار کاهش می یابد اما چسب پلی سولفاید با قدرت چسبندگی بالا انتخاب مناسبی برای استفاده در درزهای افقی و عمودی است. چسب پلی سولفاید در برابر شرایط جوی دچار تغییر نمی شوند، ترک نمی خورند و همچنین در برابر ساییدگی مقاومت بالایی دارند. همچنین با استفاده از موادی همچون نمگیر شیشه دوجداره کیفیت آن تا مدتها باقی می ماند.

این نکته نیز لازم به ذکر است که چسب پلی سولفاید از نظر قیمت نسبت به چسب سیلیکون ارزان تر بوده و برای کارهایی که استفاده یکسان دارد مقرون به صرفه است.

با توجه به مقایسه چسب سیلیکونی و چسب پلی سولفاید می توان دریافت که چسب پلی سولفاید نیز مانند سایر درزگیرها نظیر چسب بوتیل در مقابل آب، حلال های شیمیایی، روغن ها و در برابر فرسایش آب و هوا مقاوم است و حفظ خاصیت انعطاف پذیری در دماهای پایین (تا ۶۲- درجه سانتیگراد) چسب در دمای منفی ۲۰ درجه تا حدود ۴۰ درجه و حتی بیشتر هنوز کارایی مناسبی داشته که یکی دیگر از مزیت های این نوع چسب است.

حفظ خاصیت ارتجاعی این محصول منجر به تسریع روند ساخت شیشه دوجداره می شود همینطور در تعمیر شیشه هایی که یک سوی آن شکسته است نیز کاربرد دارد. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که چسب پلی سولفاید در دماهای بالا، از ۷۰ تا ۹۴ درجه سانتیگراد شروع به شل شدن می کند و مقاومت خود را از دست می دهد.